Juli 2017

13 juli 2017

-Aanstaand weekend is het NK senioren in Utrecht. Ruitenburg Runners heeft 6 atleten aan de start (waarvan 5 nog junior zijn!)

Een kleine voorbeschouwing:

Thelma Solleveld loopt de 400 meter. Als zij net iets harder loopt dan ze tot nu toe dit seizoen gedaan heeft kan ze de halve finale halen.

Emma Dekker staat als 24ste geplaatst voor haar is een nieuw pr het hoogst haalbare en dat pr is nog maar van juni 2017.

Op vrijdag komt als derde atleet ook nog Tom de Gelder in actie voor de series 1500 meter. Voor Tom zou het fantastisch zijn als hij de finale zou halen want hij staat niet bij de 12 beste geplaatste atleten. Op het onderdeel van Tom ook aan de start topatleet Thijmen Kupers (brons op het EK indoor en vorige maand nog 1:44.99 over 800 meter in Hengelo). Wat een mooie inspiratiebron!

Samuel Chapple die zaterdag in actie komt tijdens de serie 800 meter zal ook een super race moeten lopen om de finale te halen, maar we hebben er alle vertrouwen in.

Tot slot zien we op zondag Lisan Duijvestijn en Anne Luijten in een rechtstreekse finale over 5000 meter.

-In Rotterdam zal Maarten meedoen aan een triatlon waarin hij 1km moet zwemmen, 20km fietsen en tot slot 5km hardlopen.

12 juli Woudenberg 7.5 km

Tristan Valkenburg  werd woensdagavond 4de tijdens de 15km koppelloop in Woudenberg (bij Amersfoort). Tristan deed 24.10 over zijn 7.5km  (7.54, 8.06, 8.10  per 2,5km rondje)

5 juli Werkendam 5km

Arthur van Dijk kan zeer tevreden terugkijken op woensdagavond. In Werkendam (Brabant) won hij een sterk bezette wegwedstrijd bij de masters over 5km in een tijd van 15:45 minuten. Zijn beste tijd in de afgelopen twee jaar.

1 en 2 juli NK junioren

foto van Ruitenburg Runners.

Trots op Samuel en Tom
Wat een mooi seizoen hebben deze twee. Allebei liepen ze al 1:51 , zaterdag was het de laatste kans om het Eku20 te halen. We hadden een mooi plan. Samuel de eerste 300 in 41 daarna Tom de rest van de race en hopen dat Bram en Robin nog bij konden dragen. Na 400 meter bleek 54 seconden doorkomst niet haalbaar helaas het zat er niet in vandaag. Wel super trots dat de Olympus’70 mannen er voor gegaan zijn veel initiatief getoond hebben en de race hard gemaakt hebben. Uiteindelijk miste Samuel op 1 honderdste het brons door een mooie finish jump van Twan. Tom pakte een dag later nog zilver op de 1500m met een laatste 400 in 55 seconden!!! Dat Sem nog sneller liep heb je natuurlijk niet in de hand. Wat een mooi spannend weekend was dit!

Mooie strijd van Tristan

Tristan Valkenburg werd 5de in zijn serie. Het positieve van deze race was dat hij ontzettend lang mee kon in de strijd met jongens die 4:07, 4:03, 4:02 en 3:59 als pr hebben. Wat ging het hard die laatste ronde, hij moest 4de worden om door te gaan naar de finale, helaas kwam hij met zijn 5de plek 1.04 seconden te kort voor de finale. Mooi gestreden Tristan! Keep it up!

foto van Odile Verzantvoort Photography.

Emma Dekker in nieuw pr naar de finale 800 meter!!!

Na meer dan een jaar gestruggeld te hebben met drie stressfractuur, mocht ik in april weer beginnen met rustig hardlopen. Na mijn examens mocht ik starten met opbouwen. Nk kon ik wel vergeten, want nk fit worden in 5/6 weken leek onmogelijk. Maar het bleef een doel! Ik liep al vrij snel een 4x400m voor het vrouwenteam, want ze hadden een vierde loopster nodig. Ik liep na meer dan een jaar op spikes en wat voelde dat goed. Ik kreeg weer vertrouwen en wilde graag gouden Spike doen als test wedstrijd voor het nk. Een week ervoor nog een avond wedstrijd bij Olympus, zodat ik weer kon wennen aan de inspanning van de 800m en kon gaan knallen op de gouden Spike. En dat lukte! Liep een dik outdoor pr van 2 sec. Met 2.16 had ik kans op finale plek bij het nk en mijn doel bleek werkelijkheid te worden! Ik werd 2de in mijn serie, wat betekende dat ik finale mocht lopen. Jammer genoeg was de energie op in de finale, wat ook niet gek was. Mijn lichaam was er nog niet klaar voor. Maar WAUW het betaalde zich uit in een 6de plek! Dit had ik nooit verwacht van te voren. Het doel was finale halen, een pr lopen en pijnvrij blijven. Alleen een pr is niet gelukt, maar de 6de plek maakte alles goed! Mijn trainer en trainingsmaatjes bedankt voor de positiviteit om uit me blessure te komen, weer te genieten van het hardlopen en natuurlijk voor de gezelligheid! Iedereen krijgt ze moment dat alles goed uitpakt! Never give up

35:46 op de 10km, drie medailles op het NK 10 op de weg, de cross en het NK indoor, een 5de plek op het NK 5000m op de baan en een VWO diploma in de pocket Lisan Duijvestijn deed het allemaal in de eerste 6 maanden van 2017! Gefeliciteerd LIsan! Geniet van je vrijheid en je vakantie!

Thelma Solleveld 7de van Nederland over 400 meter. Een finale plek was het hoogst haalbare voor Thelma Solleveld dit weekend. Vorig jaar behaalde Thelma voor het eerst de finale en dit jaar lukte dat opnieuw! Het was lastig, veel snelle meisjes kozen dit jaar voor de 400 meter. Zo moest ze het opnemen tegen 100/200m sprintster Andrea Bouma die naar het EK mag, Melanie de Vries die een pr heeft van 55 seconden, 400 horden kampioene Isa Videler en de indoor nummer 1 en 2 op de 400 meter Roos en Nida. Kortom een lastige klus zeker als je van maart tot mei moest revalideren van een blessure aan de peroneus longus (een spier aan de buitenkant van je onderbeen) en pas een paar weken weer wedstrijden mocht doen. Gelukkig is Thelma nu helemaal fit en hoopte ze in de periode tot 1 oktober nog een paar mooie races te lopen! foto: Oscar van Grimpen

Schipluiden 1 juli

Isa en Sjoerd 2de in Schipluiden. Isa liep een mooi pr van 19:04, Sjoerd kwam tot 16:08 minuten. Deze hele coole foto is gemaakt door Carry Wilmink